منتديات بورصات

منتديات بورصات (https://forum.borsaat.com/)
-   منتدى المؤشرات و الاكسبرتات (https://forum.borsaat.com/f14/)
-   -   تبادل الخبرات في برمجة MQL (https://forum.borsaat.com/t933685.html)

smowaled 16 - 04 - 2016 03:24 PM

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
 
صح كذا .. جربه في الباك تست وشوف :thumb_yello:

سمير محمد ارمان 16 - 04 - 2016 03:34 PM

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
 
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled (المشاركة 2091548)
صح كذا .. جربه في الباك تست وشوف :thumb_yello:

الشكر والتقدير لك
تحياتى

سمير محمد ارمان 17 - 04 - 2016 01:43 PM

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
 
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled (المشاركة 2091416)
دالة لحساب الـ DST أو Daylight Saving Time

[PHP]
bool EuropeanDST(int year, datetime& DST_Start, datetime& DST_End) {
if (year < 1996)
{ Print ("EuropeanDST(): Invalid year."); return (false); }

int DST_start_dom = 0, DST_end_dom = 0;
DST_start_dom = 31 - MathMod((4 + MathFloor(5*year/4)), 7);
DST_end_dom = 31 - MathMod((1 + MathFloor(5*year/4)), 7);
DST_Start = StrToTime(StringConcatenate(year, ".03.01")) + ((DST_start_dom - 1) * 86400) + 3600; // last Sunday in March
DST_End = StrToTime(StringConcatenate(year, ".10.01")) + ((DST_end_dom - 1) * 86400) + 7200; // last Sunday in October

return (true);
}

[/PHP]مفيدة في معرفة وقت الـ DST لأي سنة

جزاك الله كل خير اخى الكريم
طيب لو عايز اعرف توقيت يوم معين واسبوع معين وشهر معين وسنه معين
عشان مثلا اعرف سعر افتتاح او اغلاق
فى هذا التوقيت
تحياتى لك

smowaled 17 - 04 - 2016 02:16 PM

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
 
ما فهمت السوال .. ممكن تعطي مثال

سمير محمد ارمان 17 - 04 - 2016 03:00 PM

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
 
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled (المشاركة 2091894)
ما فهمت السوال .. ممكن تعطي مثال

مثال
عايز سعر افتتاح شمعة شهر 1 سنة 2015
عايز سعر اغلاق شمعة شهر 12 سنة 2015
هنا التحكم فى اختيار من اليوم الى السنة
تحياتى لك

smowaled 17 - 04 - 2016 03:15 PM

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
 
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سمير محمد ارمان (المشاركة 2091918)
مثال
عايز سعر افتتاح شمعة شهر 1 سنة 2015
عايز سعر اغلاق شمعة شهر 12 سنة 2015
هنا التحكم فى اختيار من اليوم الى السنة
تحياتى لك

تستخدم دالة iBarShift لأسترجاع قيمة البار في ذلك الوقت والزمان ثم تستخدم دالة Open/iOpen لمعرفة سعر الأفتتاح و دالة Close/iClose لمعرفة سعر الأغلاق

بالتوفيق

سمير محمد ارمان 17 - 04 - 2016 06:21 PM

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
 
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled (المشاركة 2091932)
تستخدم دالة iBarShift لأسترجاع قيمة البار في ذلك الوقت والزمان ثم تستخدم دالة Open/iOpen لمعرفة سعر الأفتتاح و دالة Close/iClose لمعرفة سعر الأغلاق

بالتوفيق

شكرا على المساعده
لم يريد مراجعة الكود على هذا الرابط
تحياتى

dr_forex 26 - 04 - 2016 01:56 PM

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
 
السلام عليكم
الاخ smowaled المحترم احييك على مجهودك الرائع ومساعدة كل ما يطلب المساعدة واعنك الله على فعل الخير
لي سؤال هل فى امكانيه عمل خاصية او كود للاكسبيرت بحيث استطيع ان اتحكم فى وقت بداية ونهاية عمله
كمثال اريد جعل نسخه من الاكسبيرت تعمل لمدة شهر فقط ولكن ليس لدي تاريخ معين لبدء عملها فهل ممكن جعل بداية العمل هي اول اوردر يتم فتحه من خلال الاكسبيرت وبعد 30 يوم تتوقف النسخه عن العمل
لعمل نسخات محددة الفترة على سبيل المثال نسخه تعمل لمدة شهر ونسخه تعمل ثلاث شهور حسب ما احتاج فترة عملها فهل فى امكانيه لعمل مثل هذة الخاصية فى برمجة الاكسبيرت
مع العلم ان الاكسبيرت تم تصميمه بواسطه الاستاذ والزميل الفاضل العبقري سمير ارمان
ومع تحياتي لكل المجتهدين فى هذا المنتدى العظيم

mohamed982 26 - 04 - 2016 03:39 PM

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
 
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr_forex (المشاركة 2098230)
السلام عليكم
الاخ smowaled المحترم احييك على مجهودك الرائع ومساعدة كل ما يطلب المساعدة واعنك الله على فعل الخير
لي سؤال هل فى امكانيه عمل خاصية او كود للاكسبيرت بحيث استطيع ان اتحكم فى وقت بداية ونهاية عمله
كمثال اريد جعل نسخه من الاكسبيرت تعمل لمدة شهر فقط ولكن ليس لدي تاريخ معين لبدء عملها فهل ممكن جعل بداية العمل هي اول اوردر يتم فتحه من خلال الاكسبيرت وبعد 30 يوم تتوقف النسخه عن العمل
لعمل نسخات محددة الفترة على سبيل المثال نسخه تعمل لمدة شهر ونسخه تعمل ثلاث شهور حسب ما احتاج فترة عملها فهل فى امكانيه لعمل مثل هذة الخاصية فى برمجة الاكسبيرت
مع العلم ان الاكسبيرت تم تصميمه بواسطه الاستاذ والزميل الفاضل العبقري سمير ارمان
ومع تحياتي لكل المجتهدين فى هذا المنتدى العظيم

عايز الطريقة الصعبة ولا السهلة ؟ 😃
اقولك الاول الطريقة الصعبة عن طريق رمكتبات الدب الل الل في الويندوز اللي بتتعامل مع الريجيستري هتحط متغير فب الريجيستري تغرفه علي انه تاريخ بداية التشغيل وفانكشن جوع كود الاكسبيرت بتقارن الفبمة دي بالتاريخ الحالي اذا اكبر من المدة الحددة بتعمل init_failed
اللي فوق دي فكرة الطريقة الصعبة وهي الاصح بالمناسبة

اقولك فكرة للطريقة السهلة لا هقولك اتنين الاولي ودي الاقوي ، اول ما الاكسبيرت يفتح امر انترهتمون معرف ثابت محدش يعرفه غيرك قيمته كام جوه الكود واول ما الاكسبيرت يفتح امر بيحط قيمة الثابت كتعليق ، وتحط فانكشن بتعمل ريتيرنو لتاريخ فتح الصفقة جوه الهيستوري والبحث عن طريق القيمة جوه التعليق وترجع اقدم تاريخ ، بعد كده واضحة فانكشن بتقارن اول تاريخ مع الفترة المحددة وليكن ٩٠ يوم بالتاريخ الحالي وهكدا ،

الفكرة الثانية واشك انها تنضرب بسهولة من اي حد يعرف الجلولال فيريابل انك تعرف متغير جلوبات وتحط فيه تاريخ بداية التشغيل وتعمل مقارنة زي باقي الطرق

خد كمان واحدة ، خلي الكود يعمل ملف باول تاريخ ويقارنه بس برده ممكن يضرب لانواي حد ممكن يرح لمكان الملف ويغير اللي جواه مانيوا

لو عايز اعملك صبغة للكود اعملهالك بس افضي شوية

Qadri 27 - 04 - 2016 01:16 PM

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
 
السلام عليكم ورحمة الله
استاذ smowaled شكرا على هذا الموضوع المفيد

هل يحق للمبتدئين امثالى(ذوى الخلفية الصفرية فى البرمجة) طرح اسئلتهم الساذجة فى هذا الموضوع؟


01:24 AM

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.