السلام عليكم ورحمة الله
النهرده عملت تارت الخشاف والكارمل
وطلع جميل جدا الحمد لله
نبدأ بمقادير عجينة التارت
200 جرام دقيق
125 جرام زبدة بحرارة الغرفة
50 جرام سكر بودرة
بيضة
رشة فانيليا
اول حاجة هنحط السكر والزبدة مع بعض فى بولا
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
ونضربهم بالمضرب
ونحط عليهم البيضة والفانيليا
ونضربهم بالمضرب
ونحط عليهم الدقيق
ونضربهم تانى هيبقى الخليط عامل زى حبات الرمل
هنجمع العجينة بايدينا
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
المفروض نحطها فى التلاجة قبل مانفردها لمدة نص ساعة بس عشان احنا فى شتا فمش محتاجين لكده
فانا بفردها بعدها على طول
هنفرد العجينة بين ورق زبدة
عشان مش عايزين نفردها على دقيق
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
ونحطها فى صينية التارت ونخرمها بالشوكة عشان مترتفعش ومتقلقوش حتى لو ارتفعت فى الفرن اول ماتطلعيها هتهبط لوحدها
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
وده شكلها لما استوت
وبالنسبة لعجينة التارت دى جميلة وبسيطة وطعمها رائع لأنها هشة جدا وبتدوب فى الفم
ندخل على صوص الكارمل
مقاديره
كوب سكر
نص كوب ماء
كوب كريمة لبانى
قطعة زبدة
هنحط السكر والميه فى حلة على النار
هنا بدأ يغلى
عالم حواء طبخ حلويات
وهنا بدأ لونه يتغير
وقتها طفيت النار عشان يكمل كرملة بعيد عن النار عشان ميتحرقش ونبقى فى الامان ده اللون اللى انا عايزاه
هحط عليه الزبدة
وبعد كده نحط عليه الكريمة وبالنسبة للكريمة انا بستخدم جهينة
هى كريمة خفق بس قبل مانخفقها ممكن نستخدمها ككريمة لبانى وانا بفضلها عن الكريمة اللبانى البودرة والعلبة الصغيرة دى بتعمل كوباية بالظبط بعد ماحطيت عليهم الكريمة رجعتهم على النار وهيفوروا عادى متقلقوش
ومتقلقوش لو لقيتو السكر اتكتل هيفك على النار مع الكريمة والزبدة مع التقليب هنا خلاص وصلنا للكارمل المطلوب
ودى كمية الخشاف المقطع اللى هنستخدمه زمعاه زبيب
هنحطها ع الكارمل اللى عندنا وهنقلبهم مع بعض ونحطهم فى التارت وده الشكل النهائى