• 3:21 صباحاً
logo




تبادل الخبرات في برمجة MQL

إضافة رد
Like Tree32Likes

الصورة الرمزية smowaled
عضو نشيط
الصورة الرمزية smowaled
 
تاريخ التسجيل: Mar 2014
المشاركات: 340
معدل تقييم المستوى: 5
smowaled is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
11#
13 - 04 - 2016, 10:23 AM
دالة I***pertEnabled تستخدم لمعرفة إذا المنصة تسمح بأستخدام الأكسبيرت أم هي في وضعية الـ Disable ... توي أستخدمتها للرد على أحد المواضيع في القسم

دالة SendMessage وأقصد هنا SendMessageA وتستخدم لأرسال أوامر
اكسيبرت لايقاف التداول الالى على الحساب!
الملفات المرفقة
نوع الملف: mq4 disable trading.mq4‏ (1.5 كيلوبايت, المشاهدات 11)

التعديل الأخير تم بواسطة سمير محمد ارمان ; 13 - 04 - 2016 الساعة 12:05 PM
smowaled غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس


الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
مشرف المؤشرات والاكسبرتات
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 31,821
معدل تقييم المستوى: 41
سمير محمد ارمان will become famous soon enough
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
12#
13 - 04 - 2016, 11:42 AM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled مشاهدة المشاركة
دالة I***pertEnabled تستخدم لمعرفة إذا المنصة تسمح بأستخدام الأكسبيرت أم هي في وضعية الـ Disable ... توي أستخدمتها للرد على أحد المواضيع في القسم

دالة SendMessage وأقصد هنا SendMessageA وتستخدم لأرسال أوامر
السلام عليكم
طيب ما هى الاستفاده من هذه الدوال
ولك الشكر والتقدير
تحياتى لك
[PHP]#include <WinUser32.mqh>
#include <stdlib.mqh>

#import "user32.dll"
int GetParent(int hWnd);
#import [/PHP]
سمير محمد ارمان متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
مشرف المؤشرات والاكسبرتات
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 31,821
معدل تقييم المستوى: 41
سمير محمد ارمان will become famous soon enough
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
13#
13 - 04 - 2016, 11:47 AM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled مشاهدة المشاركة
دالة I***pertEnabled تستخدم لمعرفة إذا المنصة تسمح بأستخدام الأكسبيرت أم هي في وضعية الـ Disable ... توي أستخدمتها للرد على أحد المواضيع في القسم

دالة SendMessage وأقصد هنا SendMessageA وتستخدم لأرسال أوامر
سؤال ثانى
كيف يتم استخدام هذا الاكسبيرت
وماهى نتائج التجربه
تحياتى
سمير محمد ارمان متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية smowaled
عضو نشيط
الصورة الرمزية smowaled
 
تاريخ التسجيل: Mar 2014
المشاركات: 340
معدل تقييم المستوى: 5
smowaled is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
14#
13 - 04 - 2016, 06:28 PM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سمير محمد ارمان مشاهدة المشاركة
السلام عليكم
طيب ما هى الاستفاده من هذه الدوال
ولك الشكر والتقدير
تحياتى لك
[PHP]#include <WinUser32.mqh>
#include <stdlib.mqh>

#import "user32.dll"
int GetParent(int hWnd);
#import [/PHP]
جميل .. أول جملتين هي لشمل أو ضم المكتبتين للأكسبيرت وفمثلاً مكتبة stdlib أستخدمها في أغلب الأحيان عشان أستخدم دالة ErrorDescription ففي هذا المثال مالها داعي بس جرت العادة عندي على أستخدام الدالة المذكورة فلهذا أغلب ما أكتب يحوي هذه المكتبة
بالنسبة لمكتبة WinUser32 ضميتها لأخذ دالة SendMessageA

جملة import user32 هذي لأستخدام دالة GetParent والتي لم تكن معرفة في مكتبة WinUser32 الموجودة في كومبيوتري

هذي الدوال تسمى WinAPI أو Windows API وهي دوال للتعامل مع نظام الوندوز وبرامجه .. ويمكن أستعمالها في أغلب اللغات البرمجية
smowaled غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية smowaled
عضو نشيط
الصورة الرمزية smowaled
 
تاريخ التسجيل: Mar 2014
المشاركات: 340
معدل تقييم المستوى: 5
smowaled is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
15#
13 - 04 - 2016, 06:38 PM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سمير محمد ارمان مشاهدة المشاركة
سؤال ثانى
كيف يتم استخدام هذا الاكسبيرت
وماهى نتائج التجربه
تحياتى
ما قد أستخدمته .. كتبته اليوم لموضوع أخونا أحمد .. بس نفض الغبار عن دوال WinAPI عندي وذكرني بأيام WinSpy و Spy++ لاسترجاع الـ Windows Handle

ونستطيع أستخدام الأكسبيرت مثلاً لوقف التداول في المنصة في وقت معين طبعا بعد أضافة كود الوقت
smowaled غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
عضو نشيط
 
تاريخ التسجيل: Sep 2013
المشاركات: 255
معدل تقييم المستوى: 6
mohamed982 is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
16#
13 - 04 - 2016, 07:19 PM
موضوع رائع وفي وقته
طيب انا عايز استعمل الدالتين دول من دوال الـ User32 بما انك على علم بالـ c و MQL قولنا ازاى نترجم الدالتين دول لل mql
[PHP]
HWND CreateWindow(
LPCTSTR lpClassName,
LPCTSTR lpWindowName,
DWORD dwStyle,
int x,
int y,
int nWidth,
int nHeight,
HWND hWndParent,
HMENU hMenu,
HANDLE hInstance,
PVOID lpParam
);
[/PHP]

[PHP]
ATOM WINAPI RegisterClass(
_In_ const WNDCLASS *lpWndClass
);

[/PHP]

انا حاولت اعملهم بس للاسف بيظهرلي ايرور كمثال
[PHP]
#define WS_CHILD 1
#import "User32.dll"
int CreateWindow( string lpClassName,string lpWindowName,int dwStyle, int x, int y, int nWidth, int nHeight,int hWndParent,int hMenu, int hInstance, int lpParam );
int RegisterClass (const string lpWndClass);
#import

//+------------------------------------------------------------------+
//| Custom indicator initialization function |
//+------------------------------------------------------------------+


//----------------------------------------------
int OnInit()
{
//--- indicator buffers mapping
int R=RegisterClass("MyClass");
if(R>0){Print("Successfully Registered New Class");}else{Print("Class Registeration Falied");}

//-
return(INIT_SUCCEEDED);
}
[/PHP]

بيظهلي الخطا ده ولو جربت اي فانكشن تانيه برده بيظهرلي الخطا ده
mohamed982 غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية TREND_SEEKER
عضو نشيط جدا
الصورة الرمزية TREND_SEEKER
 
تاريخ التسجيل: Aug 2010
الدولة: مصر
المشاركات: 858
خبرة السوق: أكثر من 5 سنوات
معدل تقييم المستوى: 9
TREND_SEEKER is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
17#
13 - 04 - 2016, 07:24 PM
موضوع بدايته قويه
موفق أخي أبو ابراهيم
TREND_SEEKER غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية smowaled
عضو نشيط
الصورة الرمزية smowaled
 
تاريخ التسجيل: Mar 2014
المشاركات: 340
معدل تقييم المستوى: 5
smowaled is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
18#
13 - 04 - 2016, 09:08 PM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mohamed982 مشاهدة المشاركة
موضوع رائع وفي وقته
طيب انا عايز استعمل الدالتين دول من دوال الـ User32 بما انك على علم بالـ c و MQL قولنا ازاى نترجم الدالتين دول لل mql
[PHP]
HWND CreateWindow(
LPCTSTR lpClassName,
LPCTSTR lpWindowName,
DWORD dwStyle,
int x,
int y,
int nWidth,
int nHeight,
HWND hWndParent,
HMENU hMenu,
HANDLE hInstance,
PVOID lpParam
);
[/PHP][PHP]
ATOM WINAPI RegisterClass(
_In_ const WNDCLASS *lpWndClass
);

[/PHP]انا حاولت اعملهم بس للاسف بيظهرلي ايرور كمثال
[PHP]
#define WS_CHILD 1
#import "User32.dll"
int CreateWindow( string lpClassName,string lpWindowName,int dwStyle, int x, int y, int nWidth, int nHeight,int hWndParent,int hMenu, int hInstance, int lpParam );
int RegisterClass (const string lpWndClass);
#import

//+------------------------------------------------------------------+
//| Custom indicator initialization function |
//+------------------------------------------------------------------+


//----------------------------------------------
int OnInit()
{
//--- indicator buffers mapping
int R=RegisterClass("MyClass");
if(R>0){Print("Successfully Registered New Class");}else{Print("Class Registeration Falied");}

//-
return(INIT_SUCCEEDED);
}
[/PHP]بيظهلي الخطا ده ولو جربت اي فانكشن تانيه برده بيظهرلي الخطا ده
عشان تستخدم دوال مكتبة ما لابد من معرفة أسم الدالة في الصحيح في داخل المكتبة ... فمثلاً
لا يوجد دالة RegisterClass في User32.dll أنما يوجد
RegisterClassA
RegisterClassW
RegisterClas***A
RegisterClas***W

أيضاً لايوجد CreateWindow أنما يوجد
CreateWindowExA
CreateWindowExW

الدوال هنا أما ANSI ونستخدم A أو Unicode ونستخدم W
smowaled غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية smowaled
عضو نشيط
الصورة الرمزية smowaled
 
تاريخ التسجيل: Mar 2014
المشاركات: 340
معدل تقييم المستوى: 5
smowaled is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
19#
13 - 04 - 2016, 09:14 PM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة TREND_SEEKER مشاهدة المشاركة
موضوع بدايته قويه
موفق أخي أبو ابراهيم
أن شاء الله بالتعاون مع بعض نصل لمستوى أفضل
smowaled غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
مشرف المؤشرات والاكسبرتات
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 31,821
معدل تقييم المستوى: 41
سمير محمد ارمان will become famous soon enough
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
20#
14 - 04 - 2016, 11:40 AM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled مشاهدة المشاركة
ما قد أستخدمته .. كتبته اليوم لموضوع أخونا أحمد .. بس نفض الغبار عن دوال WinAPI عندي وذكرني بأيام WinSpy و Spy++ لاسترجاع الـ Windows Handle

ونستطيع أستخدام الأكسبيرت مثلاً لوقف التداول في المنصة في وقت معين طبعا بعد أضافة كود الوقت
شكرا على التوضيح
طيب الان فى كود ثانى
منه ممكن نشغل برنامج التداول من جديد
بمعنى
الان يوجد كود اغلاق برنامج التداول
فى كود تانى ممكن يرجعه يعمل من جديد على حسب شرط معين
تحياتى لك
سمير محمد ارمان متواجد حالياً  
رد مع اقتباس


إضافة رد

أدوات الموضوع


جديد مواضيع منتدى المؤشرات و الاكسبرتات

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
مجموعة كتب في برمجة الاندرويد - كتب تعلم برمجة الإندرويد - Android Books ليالي دمشق استراحة بورصات 1 11 - 07 - 2015 03:54 AM
أبحث عن أستراتيجية لربح 4 نقاط (لنتادل الخبرات) العيد سفيان منتدى تداول العملات العام 1 06 - 02 - 2013 09:04 PM
ارجووو الرد من اصحاب الخبرات ....... alaa366 منتدى المؤشرات و الاكسبرتات 6 20 - 07 - 2010 03:18 AM


03:21 AM