• 9:44 صباحاً
logo




تبادل الخبرات في برمجة MQL

إضافة رد
Like Tree32Likes

الصورة الرمزية smowaled
عضو نشيط
الصورة الرمزية smowaled
 
تاريخ التسجيل: Mar 2014
المشاركات: 340
معدل تقييم المستوى: 6
smowaled is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
31#
16 - 04 - 2016, 02:24 PM
صح كذا .. جربه في الباك تست وشوف
smowaled غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس


الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
مشرف المؤشرات والاكسبرتات
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 33,642
معدل تقييم المستوى: 44
سمير محمد ارمان will become famous soon enough
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
32#
16 - 04 - 2016, 02:34 PM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled مشاهدة المشاركة
صح كذا .. جربه في الباك تست وشوف
الشكر والتقدير لك
تحياتى
سمير محمد ارمان متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
مشرف المؤشرات والاكسبرتات
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 33,642
معدل تقييم المستوى: 44
سمير محمد ارمان will become famous soon enough
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
33#
17 - 04 - 2016, 12:43 PM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled مشاهدة المشاركة
دالة لحساب الـ DST أو Daylight Saving Time

[PHP]
bool EuropeanDST(int year, datetime& DST_Start, datetime& DST_End) {
if (year < 1996)
{ Print ("EuropeanDST(): Invalid year."); return (false); }

int DST_start_dom = 0, DST_end_dom = 0;
DST_start_dom = 31 - MathMod((4 + MathFloor(5*year/4)), 7);
DST_end_dom = 31 - MathMod((1 + MathFloor(5*year/4)), 7);
DST_Start = StrToTime(StringConcatenate(year, ".03.01")) + ((DST_start_dom - 1) * 86400) + 3600; // last Sunday in March
DST_End = StrToTime(StringConcatenate(year, ".10.01")) + ((DST_end_dom - 1) * 86400) + 7200; // last Sunday in October

return (true);
}

[/PHP]مفيدة في معرفة وقت الـ DST لأي سنة
جزاك الله كل خير اخى الكريم
طيب لو عايز اعرف توقيت يوم معين واسبوع معين وشهر معين وسنه معين
عشان مثلا اعرف سعر افتتاح او اغلاق
فى هذا التوقيت
تحياتى لك
سمير محمد ارمان متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية smowaled
عضو نشيط
الصورة الرمزية smowaled
 
تاريخ التسجيل: Mar 2014
المشاركات: 340
معدل تقييم المستوى: 6
smowaled is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
34#
17 - 04 - 2016, 01:16 PM
ما فهمت السوال .. ممكن تعطي مثال
smowaled غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
مشرف المؤشرات والاكسبرتات
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 33,642
معدل تقييم المستوى: 44
سمير محمد ارمان will become famous soon enough
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
35#
17 - 04 - 2016, 02:00 PM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled مشاهدة المشاركة
ما فهمت السوال .. ممكن تعطي مثال
مثال
عايز سعر افتتاح شمعة شهر 1 سنة 2015
عايز سعر اغلاق شمعة شهر 12 سنة 2015
هنا التحكم فى اختيار من اليوم الى السنة
تحياتى لك
سمير محمد ارمان متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية smowaled
عضو نشيط
الصورة الرمزية smowaled
 
تاريخ التسجيل: Mar 2014
المشاركات: 340
معدل تقييم المستوى: 6
smowaled is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
36#
17 - 04 - 2016, 02:15 PM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سمير محمد ارمان مشاهدة المشاركة
مثال
عايز سعر افتتاح شمعة شهر 1 سنة 2015
عايز سعر اغلاق شمعة شهر 12 سنة 2015
هنا التحكم فى اختيار من اليوم الى السنة
تحياتى لك
تستخدم دالة iBarShift لأسترجاع قيمة البار في ذلك الوقت والزمان ثم تستخدم دالة Open/iOpen لمعرفة سعر الأفتتاح و دالة Close/iClose لمعرفة سعر الأغلاق

بالتوفيق
smowaled غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
مشرف المؤشرات والاكسبرتات
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 33,642
معدل تقييم المستوى: 44
سمير محمد ارمان will become famous soon enough
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
37#
17 - 04 - 2016, 05:21 PM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled مشاهدة المشاركة
تستخدم دالة iBarShift لأسترجاع قيمة البار في ذلك الوقت والزمان ثم تستخدم دالة Open/iOpen لمعرفة سعر الأفتتاح و دالة Close/iClose لمعرفة سعر الأغلاق

بالتوفيق
شكرا على المساعده
لم يريد مراجعة الكود على هذا الرابط
تحياتى
سمير محمد ارمان متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Nov 2014
المشاركات: 222
معدل تقييم المستوى: 6
dr_forex is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
38#
26 - 04 - 2016, 12:56 PM
السلام عليكم
الاخ smowaled المحترم احييك على مجهودك الرائع ومساعدة كل ما يطلب المساعدة واعنك الله على فعل الخير
لي سؤال هل فى امكانيه عمل خاصية او كود للاكسبيرت بحيث استطيع ان اتحكم فى وقت بداية ونهاية عمله
كمثال اريد جعل نسخه من الاكسبيرت تعمل لمدة شهر فقط ولكن ليس لدي تاريخ معين لبدء عملها فهل ممكن جعل بداية العمل هي اول اوردر يتم فتحه من خلال الاكسبيرت وبعد 30 يوم تتوقف النسخه عن العمل
لعمل نسخات محددة الفترة على سبيل المثال نسخه تعمل لمدة شهر ونسخه تعمل ثلاث شهور حسب ما احتاج فترة عملها فهل فى امكانيه لعمل مثل هذة الخاصية فى برمجة الاكسبيرت
مع العلم ان الاكسبيرت تم تصميمه بواسطه الاستاذ والزميل الفاضل العبقري سمير ارمان
ومع تحياتي لكل المجتهدين فى هذا المنتدى العظيم
dr_forex غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
عضو نشيط
 
تاريخ التسجيل: Sep 2013
المشاركات: 255
معدل تقييم المستوى: 7
mohamed982 is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
39#
26 - 04 - 2016, 02:39 PM
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr_forex مشاهدة المشاركة
السلام عليكم
الاخ smowaled المحترم احييك على مجهودك الرائع ومساعدة كل ما يطلب المساعدة واعنك الله على فعل الخير
لي سؤال هل فى امكانيه عمل خاصية او كود للاكسبيرت بحيث استطيع ان اتحكم فى وقت بداية ونهاية عمله
كمثال اريد جعل نسخه من الاكسبيرت تعمل لمدة شهر فقط ولكن ليس لدي تاريخ معين لبدء عملها فهل ممكن جعل بداية العمل هي اول اوردر يتم فتحه من خلال الاكسبيرت وبعد 30 يوم تتوقف النسخه عن العمل
لعمل نسخات محددة الفترة على سبيل المثال نسخه تعمل لمدة شهر ونسخه تعمل ثلاث شهور حسب ما احتاج فترة عملها فهل فى امكانيه لعمل مثل هذة الخاصية فى برمجة الاكسبيرت
مع العلم ان الاكسبيرت تم تصميمه بواسطه الاستاذ والزميل الفاضل العبقري سمير ارمان
ومع تحياتي لكل المجتهدين فى هذا المنتدى العظيم
عايز الطريقة الصعبة ولا السهلة ؟ 😃
اقولك الاول الطريقة الصعبة عن طريق رمكتبات الدب الل الل في الويندوز اللي بتتعامل مع الريجيستري هتحط متغير فب الريجيستري تغرفه علي انه تاريخ بداية التشغيل وفانكشن جوع كود الاكسبيرت بتقارن الفبمة دي بالتاريخ الحالي اذا اكبر من المدة الحددة بتعمل init_failed
اللي فوق دي فكرة الطريقة الصعبة وهي الاصح بالمناسبة

اقولك فكرة للطريقة السهلة لا هقولك اتنين الاولي ودي الاقوي ، اول ما الاكسبيرت يفتح امر انترهتمون معرف ثابت محدش يعرفه غيرك قيمته كام جوه الكود واول ما الاكسبيرت يفتح امر بيحط قيمة الثابت كتعليق ، وتحط فانكشن بتعمل ريتيرنو لتاريخ فتح الصفقة جوه الهيستوري والبحث عن طريق القيمة جوه التعليق وترجع اقدم تاريخ ، بعد كده واضحة فانكشن بتقارن اول تاريخ مع الفترة المحددة وليكن ٩٠ يوم بالتاريخ الحالي وهكدا ،

الفكرة الثانية واشك انها تنضرب بسهولة من اي حد يعرف الجلولال فيريابل انك تعرف متغير جلوبات وتحط فيه تاريخ بداية التشغيل وتعمل مقارنة زي باقي الطرق

خد كمان واحدة ، خلي الكود يعمل ملف باول تاريخ ويقارنه بس برده ممكن يضرب لانواي حد ممكن يرح لمكان الملف ويغير اللي جواه مانيوا

لو عايز اعملك صبغة للكود اعملهالك بس افضي شوية
Rock likes this.
mohamed982 غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 35
معدل تقييم المستوى: 0
Qadri is on a distinguished road
افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
40#
27 - 04 - 2016, 12:16 PM
السلام عليكم ورحمة الله
استاذ smowaled شكرا على هذا الموضوع المفيد

هل يحق للمبتدئين امثالى(ذوى الخلفية الصفرية فى البرمجة) طرح اسئلتهم الساذجة فى هذا الموضوع؟
Qadri غير متواجد حالياً  
رد مع اقتباس


إضافة رد

أدوات الموضوع


جديد مواضيع منتدى المؤشرات و الاكسبرتات

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
مجموعة كتب في برمجة الاندرويد - كتب تعلم برمجة الإندرويد - Android Books ليالي دمشق استراحة بورصات 1 11 - 07 - 2015 03:54 AM
أبحث عن أستراتيجية لربح 4 نقاط (لنتادل الخبرات) العيد سفيان منتدى تداول العملات العام 1 06 - 02 - 2013 09:04 PM
ارجووو الرد من اصحاب الخبرات ....... alaa366 منتدى المؤشرات و الاكسبرتات 6 20 - 07 - 2010 03:18 AM


09:44 AM